WAAROM EEN GEBREK AAN HEFBOOMWERKING DE BITCOIN EN DE VOORRADEN KON LATEN STIJGEN, ONDANKS DE VERKOOP.

Rond de jaarwisseling van september crashte Bitcoin met meer dan $2.000 tot onder $10.000, en de aandelenmarkt zag een steile verkoop – met name in technische aandelen zoals Apple, Amazon, Alphabet en andere A-lijst bedrijven.

Maar de verkooppauze is misschien alleen maar een „aanmoediging voor stieren“ en een verdere aanmoediging om de dip met vertrouwen te kopen. En totdat er meer hefboomwerking wordt toegevoegd aan de markt, zeggen analisten, is er waarschijnlijk meer voordeel te behalen voordat de zeepbel barst.

IS DE TECH STOCK BUBBLE POPPING OF ZIJN EMBOLDENDE STIEREN HET OPKOPEN VAN DE DIP?

Aan de overkant van Wall Street waarschuwen de top van de beursanalisten voor de huidige manie die uit de hand loopt. De taxaties van de technologiebedrijven zijn sinds het begin van de pandemie geballoniseerd en hebben pas recentelijk een stap terug gezet in de richting van de werkelijkheid.

De verkoopcijfers van de zes top-tech aandelen samen waren gelijk aan of groter dan vijf Bitcoin-netwerken en de waarde van de marketcap.

De voortdurende correlatie tussen crypto en de aandelenmarkt had ervoor gezorgd dat de activaklassen naast elkaar bleven klimmen. Toen het sentiment recentelijk omsloeg, vielen beide klassen weer samen.

De voortdurende parallellen in de prijsactie zouden kunnen betekenen dat Bitcoin Loophole zal profiteren van de „embolden“ van beursstieren door de recente ondersteuning van de holding, volgens Andrea Cicione, hoofd van de strategie bij het onafhankelijke beleggingsonderzoeksbureau TS Lombard.

HOE BITCOIN DE ZEEPBEL VAN DE AANDELENMARKT KAN OVERLEVEN EN KAN PROFITEREN VAN FOMO

Cicione beweert dat er, in tegenstelling tot andere prijspieken, een duidelijk gebrek aan hefboomwerking in de markt is dat een trigger in meer negatieve zin heeft voorkomen. De hoeveelheid hefboomwerking die hij zegt is misschien niet „genoeg om de zeepbel te laten barsten“, maar sluit zijn commentaar af met een „nog“.

„Als de recente zelfploffing niet verder intensiveert, kan de hele episode eindigen met het aanmoedigen van de stieren om de dip te kopen en nog meer risico’s te nemen,“ zei Cicione.

Na zo’n ernstige daling zijn er al zwakke handen geschud en nu met steun die zowel Bitcoin als de beursstieren vasthouden, kunnen ze zowel hun positie als hun zelfvertrouwen terugwinnen voor een nieuw duwtje in de rug.

Verdere groei van de aandelenmarkt zou – zoals Cicione waarschuwt – de technologie-aandelenbubbel kunnen reflateren en de waarderingen kunnen laten stijgen. Maar dat verandert niets aan het feit dat er nog steeds een zeepbel in aandelen zit die klaar is om te barsten.

Als dat zo is, kan het heel goed slecht aflopen voor Bitcoin en cryptocurrencies, tenzij ze uiteindelijk de correlatie tussen de twee enorm verschillende soorten financiële activa van zich afschudden.

Wat zou de twee klassen voor eens en altijd kunnen scheiden? Het bevestigen van $10.000 als steun en een driehoekige uitbraak, zou serieuze FOMO in crypto kunnen veroorzaken, buiten wat er in de aandelen gebeurt. De allure van stijgende prijzen terwijl de voorraden mogelijk beginnen te stagneren of lijden, zou de stijging van Bitcoin alleen al door de instroom van voorraadkapitaal verder kunnen aanwakkeren.

In de huidige situatie zouden Bitcoin-stieren meer voordeel kunnen halen uit de ondersteuning van de markt.